onsdag 22 april 2009

Vårens gerillakrig mot Livet

"Ja,visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt som tär och spränger?
Javisst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger.."
Dessa berömda rader av Karin Boye kommer lätt till sinnet när jag på min vandring ser hur det knoppas och spränger och försiktigt börjar lövas i skogen. Ändå innehåller diktraderna också en återhållen smärta, en sorg, som man kan uppleva jämsides med glädjen över naturens förändring. Livet blir aldrig till utan smärta. Ett barns födelse gör ont men desto större är glädjen efteråt. I maj när alla knoppar brustit och skogen står sommargrön och fräsch, då glömmer man den svåra tiden, då ingenting var färdigt, då allt var bara förberedelse, kamp och väntan.

Naturen lär oss. Hon är vår moder ,men vi följer inte hennes råd. I människovärlden finns tyvärr krafter som vill stänga livet ute. Jag läste i går ett mail från http://www.c-family.org/(Austin Ruse Catholic Family & Human Rights Institute), som har till uppgift att skydda det ofödda livet, att varna för motkrafterna (UN Population Fund,UNFPA) i FN, som för ett gerillakrig mot de delegater som tillhör livets förespråkare eller "pro-live" .De mångdubbelt flera "pro-abortion" vakar över att inga "pro-live" får vara med och rösta. Rösta för vad ? Rösta för det orimligaste av allt: att abort skall förklaras vara en m ä n s k l i g r ä t t i g h e t . "Om en moder glömmer sitt barn, står det i Bibeln, skall dock inte jag glömma det", försäkrar Skaparen. (Jes:49:15)
Nu behöver vi Skaparen av allt liv - löv som barn - vid vår sida för att hejda denna omänsklighet som likt en flod är på väg att översvämma FN.



Sabina

1 kommentar:

Teija sa...

Hur kan det vara en mänsklig rättighet att få mörda sitt barn? Som mamma blir jag både ledsen och förskräckt. Kanske FN håller på att spela ut sin roll? Dags för en ny organisation? Under tiden är jag tacksam att Katolska Kyrkan försvarar livet med kraft och övertygelse.