lördag 25 maj 2013

Festernas fest







Ser du forsythian? Den har skakat ner sina gula blomster på marken. De ligger där utsprida som stjärnor. Jag näns inte trampa på dem. De hör hemma nån annanstans. De bär på förseglade hemligheter och himmelsblå förgätmigej står som väktare kring dem i trädgården.

Vaknade återigen av gryningsljuset. Trodde klockan var halvåtta, skyndade mig upp, öppnade fönstret,- tittade på klockan igen. Wow! Hon var bara halvfem.

Drömde starkt under två timmar.

Läste Syraks bok igen. Om vännen som är en skatt. Det var kapitel 6 vers 17. vackert budskap till en kär vän.
Och jag har många vänner. Ser dem framför mig, skriver till dem, ringer ibland, Tänker på Tant Hanna som varje måndag ringde till Judit på Kyrkängen. Det var en regel. Så höll hon liv i vänskapen, fast stugorna inte låg så långt från varandra. Men när julafton kom möttes de på Kyrkängen!

Om en vecka ska vi fira Johannes. Han fyller år i Bangladesh och har bjudit femti fattiga familjer på en måltid i Brödernas Ashram. Vilken härlig idé. Men hur ska de rymmas? Föräldrar, barn, kusiner, släktingar. alla mycket hungriga.
Och vad ska han bjuda på ? Jag måste skriva och fråga. Det blir väl rikligt med ris och daldal.
Kommer ihåg när vi satt på gräset och åt ris med daldal från några stora blad. Det var gott och roligt.

Här i Ölmstad ska vi fira hans dag med att ställa ut och sälja väskor och dukar och kort från Mymensingh, allt vad de fattiga har tillverkat. Så blir det lite extra pengar för Föreningen Byskolorna i Mymensingh den dagen, 1 juni

Anledningen att vi kan göra det är att Krysset, vår fina lanthandel i Ölmstad, har gett oss en plats på Ölmstad-dagen. 

Kom och se!!

Sabina

Inga kommentarer: