onsdag 23 september 2009

Ve dig, värld

"Ve dig värld med dina förförelser. Förförelserna måste ju komma, men ve den människa genom vilken den kommer."
Jag har tänkt på detta bibelord de senaste veckan, då EU angripit ett medlemsland för ett lagförslag som en viss lobbygrupp inte gillar. Ett mycket klokt förslag, men som naturligtvis har upprört den världsvida homosexlobbyn, som nästlat sig in i de innersta kretsarna av EU.
Litauiska parlamentet har nämligen föreslagit att man bör förbjuda all "undervisning eller information" om homosexualitet och andra avvikande företeelser för ungdomar under 18 år.
Varför ? Därför att unga människor är sårbara och känsliga för intryck och påverkan i dessa år. I Sverige har sedan många år denna typ av information varit tillåten och uppmuntrad. Det skule behövas en undersökning av hur och var unga homosexuella upptäckt sin läggning. Det är sannolikt inte otroligt om det skett under intryck av mötet med andra homosexuella . En ung människa dras oftast till någon av samma kön. Jag hade många bästa vänner bland flickor i min klass,detsamma för pojkar.
Om man då möter en lesbisk eller homosexuell som talar om sin relation kan tanken uppstå: kanske är jag också lesbisk eftersom jag älskar Karin. n förädisk tanke som kan bita sig fast och utvecklas till en "falsk " läggning.
Medvetandet om hur viktigt det är att ge unga människor höga ideal och klara normer har troligen lett det katolska Litauen att fatta beslutet om det föreslagna förbudet, som nu upprör så många.
Det är faktiskt inte fråga om diskriminering av människor utan varning för en livsstil.
"Den som förleder en av dessa små ,som tror på mig, för honom vore det bäst om han fick en kvarnsten hängd om halsen och sänktes i havets djup. "
Dessa stränga ord av Kristus följde sedan han tagit fram ett litet barn,lagt armen om det och talat om för sina lärjungar( och de andra som lyssnade) att sådan skulle man vara; barnslig, oskuldsfull,eftertänksam, tillgiven,full av förtroende, gärna glad och med "spring i benen".
Att se barnen på gatorna, som glatt hoppar bredvid sina föräldrar ovetande om farorna i livet, gör det extra svårt att läsa om den ökande barnporren på nätet som datorerna rymmer och som tydligen alltmer fångar in människor i sitt hemska grepp. Eller att läsa om barnsexhandeln som beskrivs med exempel i senaste numret av PMU:s tidning. Den florerar inte bara i Nepal,Indien och Thailand utan också i Europa.

Många goda krafter arbetar på att rädda och hjälpa, men att "förförelserna måste komma.."
Må det goda livet fortsätta att beredas kraft att fortsätta som nu med den stundande kampanjen för Världens Barn.Nära tjugo organisationer deltar och får dela inkomsterna från insamlingen. Alla har de viktiga projekt och många av dem har just siktat in sig på ett hejda förförelsens verk i världen.

Sabina

Inga kommentarer: