torsdag 17 september 2009

Livet är heligt

Häromveckan visades en film i två avsnitt på TV om kommissarie Barclay och hans team . Det handlade om att reda upp en kidnappningshistoria. Två pojkar hade samma dag men på olika platser blivit kidnappade.Sedvanliga rutiner igångsattes. Men plötsligt tog sökandet en underlig vändning. På TV dök bilder av de försvunna pojkarna upp. De låg nedbäddade mellan vita lakan till synes sovande. Över bilden stod med röda bokstäver:SACRED.
Vad betydde det? Ordet kom från en annan värld, som inte var deras av våld och kriminalitet.Uppslagsboken gav svaret: HELIG.
Därmed var deckarens budskap tydligt. Livet är heligt. Kidnapparna hade tagit pojkarna från mammor som tidigare gjort abort. De resonerade så: Varför skall dessa pojkar få leva när deras syskon inte fick leva?
En tidsmarginal gavs: Visa en film om hur abort går till på alla kanaler före kl 18.Annars måste pojkarna dö.
En absurd historia med ett grymt budskap.
I Storbritannien görs 200.000 aborter varje år. I Sverige 35000 aborter. Kampen mot aborter pågår över hela världen. I Amerika sköts en ProLife demonstrant till döds.Det var fel, sa till och med Obama. Tidigare hade en abortläkare blivit ett offer. Också det var fel. Vad som måste ske är en förändring av värderingar. Alltfler måste inse att LIVET ÄR HELIGT.

Tyvärr smygs nu ett nytt budskap in i kampen.Jag läste det i går i en notis om motioner till riksdagen.Socialdemokraten Carina Hägg har motionerat om att "Abort är en mänsklig rättighet" och hoppas att Reinfeldt skall ta med detta budskap till EU.
Det blir ingen nyhet där. Starka grupper pläderar sen en tid tillbaka både i FN,EU och Förena Staterna om att till Deklarationen om Mänskliga rättigheter lägga ännu en rättighet: "ABORT ÄR EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET".

Hur kan det vara en mänsklig rättighet att döda? Vi vet ju att abort innebär att ett levande foster dödas - ofta på ett mycket grymt sätt.Sjukvården har nu börjat inse att det är fråga om död. Fostren får begravas. Är inte det aockså absurt?

Bara ändrade värderingar, en djup känsla av vördnad för livet, av livets helighet kan förändra situationen.Abort får aldrig bli en rättighet,abort är alltid ett sorgligt beslut som måste tas till när det är fara för livet. I sällsynta fall kan modern välja att själv dö för att det väntade barnet skall få leva. Så hände för ett tjugotal år sedan i Italien,när läkaren Gianna Molla dog för att låta sitt barn, en flicka födas. Gianna Molla hade tidigare tre barn.
För henne var det omutbar sanning att Livet är heligt

Sabina
PS
Läs den gripande berättelsen om Gianna Molla i boken på wwww catholica.se
DS

1 kommentar:

Noah sa...

Vad hette tv-programmet? Jag vill gärna se ifall det går att se på svt play eller tv4 play eller liknande.