fredag 11 februari 2011

Ett underbart möte

Vid Gaveflodens stränder i Lourdes kunde man finna kvistar och grenar som fallit i vattnet. Denna kyliga februarimorgon plockade två flickor ivrigt de fuktiga grenarna och samlade in i sina förkläden i hopp om att de skulle torka tills de kom hem.Bernadette hade kommit fram till den stora mörka Massabiellegrottan då hon hörde en stormvind skaka träden och förskräckt såg upp. Plötsligt fylldes grottan av ljus och häpen såg hon en vacker kvinna stiga fram ur grottans dunkel. Spontant sjönk hon ner på knä på den fuktiga stranden, tog fram sin rosenkrans och började be med blicken fäst på den vackra kvinnan.
Vilket underbart möte!
Denn morgon kunde Bernadette inte ana vad som låg framför henne. Hon var helt omsluten av ljuset och värmen och undret som hon såg däruppe i den urholkade klippan.
I dag vet vi, och i Kyrkan firar vi den 11 februari som början till ett viktigt möte mellan människa och Gud. Det var ju Jungfru Maria som kom till Lourdes och efter detta underbara möte skulle miljoner och åter miljoner komma hit och få tröst och läkedom.

Som den allr mörkaste kontrast mot detta ljuvliga möte står de möten mellan pojkar och flickor som beskrivs i RFSU:s avskyvärda TVfilm Sex på kartan och undervisningsmaterial som har drabbat tonåringrna i svenska skolor.Jag vill bara stämma in i journalisten Bitte Assarmos uppmaning framförd i Världen i dag: FÖRBJUD RFSUS.s MONOPOL PÅ SEX .

Sabina

Inga kommentarer: