söndag 20 juni 2010

Ljus över Sverige


Nu har hela Sverige fått det bekräftat. Äktenskapet är instiftat av Gud för man och för kvinna. Ty framför altaret i Storkyrkan stod två unga, som valt att säga sitt JA inför Gud.
De stod inför en församling bestående av kungar,drottningar, prinsar och prinsessor från Europas kungahus - De stod inför släktingar och vänner och alla dem som såg på TV eller stod nånstans i Stockholm och väntade för att få en glimt av de nyvigda.
I denna högtidliga stund ljöd från ärkebiskopen Paulus vackra önskan i Efesierbrevets tredje kapitel till de unga tu:
"Måtte han( Fadern) i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin ande, så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom..."

Denna vigsel, detta kronprinsessbröllop var ett så starkt budskap att det gav ljus åt hela vårt land. Vårt folk fylldes av en stor glädje. Det vi såg var en lycka och en kärlek som överraskade oss med sin öppenhet.
Undra på att jublet bröt loss på Norrbro när kronprinsessan, bruden i vit duchessiden spontant utbrast :"Kära kära vänner, Tack för att ni har gett mig min prins!

I Rikssalen brusade applåderna när brudgummen inför den glänsande församlingen steg upp och förklarade sin kärlek til Victoria och sin tacksamhet til kungen och drottningen, som varsamt lett honom in i familjen och den nya rollen som prins och hertig avV ästergötland.
Där fanns ödmjukhet, kärlek och värdighet

Mitt i detta ljus strålade Victorias leende. Hur ömt hon såg på sin Daniel. Hur moderligt hon strök hans kind. Hur älskligt hon sökte hans blick. En kärlek manfesterad utan skygglappar, ren, nästan oskuldsfull,totalt lycklig.

Att det fanns några republikaner som murvlade i bakgrunden gjorde alls ingenting.
Ljuset överglänste mörkret denna dag i Sverige, den 19 juni 2010.

Sabina

Inga kommentarer: