torsdag 10 juni 2010

Kärleken och sorgen


I morgon firas Jesu Heliga Hjärta Fest

Detta Hjärta som åsamkas så mycket lidande varje dag.
När gudsfolket ber den långa litanien till Jesu Hjärta öppnas perspektiv till en helt annan värld än den som drabbar oss med sin grymma verklighet varje dag genom radio, TV och tidningar.


Jesu Hjärta med din brinnande kärlek
Jesu Hjärta med dina lidanden
Jesu Hjärta med din glädje
Jesu Hjärta med din överlåtelse åt Fadern........
Förbarma dig över oss


Och jag tänker på hur svårt den italienske biskopens martyrdöd i Turkiet måtte ha drabbat Jesu Hjärta.
Och jag tänker på den galna Ship to Gaza konvojen, som under falsk" humanitär" flagg, bara gav sig ut för att håna Israel,-nog måste Jesu Hjärta ha känt smärta över det som sker, både på grund av Israels obarmhärtighet i Gaza ( men ett land har rätt att försvara sig) och politiska extremisters falskhet.

Herre förbarma dig.

Vad tänkte göteborgarna som gick ut i tusental och hyllade Ship to Gaza? ALDRIG att jag skulle gått med i ett sådant tåg.


Men i Dokumentären om Zimbabwe ( i förgår kväll)mötte man de vita farmarna som vågade kämpa för sanning och rätt, som riskerade liv och hus och hem för att få stanna och bruka den jord de lagligen köpt i det land de älskar. De vågade stämma diktatorn Mugabe inför en internationell domstol! Och hur mycket han än slingrade sig och försökte misshandla och döda dessa sanningshjältar fick de rätt.

Jesu Hjärta gråter över Zimbabwe


Så strålar glansen från ett brinnande Gudshjärta ut över jorden, där våldet och döden härskar. Men i detta ljus finns hopp och frid.



Sabina

Inga kommentarer: