fredag 24 februari 2012

Prinsessans bön

Vad annat kan man skriva om idag än den stora glädjen på Slottet? Det är inte den profeterade glädjen i Jesaja: "Ett barn är oss fött, en son är oss given" utan det är den folkliga glädjen över att en prinsessa sett världens ljus i kungariket Sverige. Ett flickebarn som kanske en dag skall bli drottning.

Då blir det "girlpower" i Europa, sa Svensk Damtidning i TVs morgonsoffa och spånade glada tider och stora upplagor för sin" kungliga" tidning. Grannlandet Norge har ju en blivande drottning i Ingrid Astrid, som bär två drottningnamn. I Danmark regerar ännu drottning Margarethe, en enastående begåvad och populär drottning.

Men åter till Victorias och Daniels lycka.
Kanonskott ekade och Te Deum firades och ur Victorias egen bönbok citerade tidningen Dagen följande bön med en stillsam uppmaning till mamma och pappa  på Haga: Glöm inte aftonbönen!


"Käre Himmelske Fader!
Av hela vår själ tackar vi dig för att du givit oss en så underbar gåva.
Vi är för ringa för all den nåd och all den trofasthet som du bevisat oss.
Herre, vi skulle vilja ge vårt barn den bästa vård och den bästa fostran. Men vi vet ,att vi själva har många brister och fel. Tag oss därför, föräldrar och barn, i din fostran och ge oss en allt starkare kärlek till dig och till varandra. Hjälp oss att tillsammans gå dina vägar med glädje och frimodighet.


Jesus du som sagt:"Den som tar emot ett sådant barn i mitt namn, han tar emot mig" - vi förstår ibland, att vi verkligen möter dig i vårt barn. Tack, Jesus, för att vi får se det så!.
Amen

Med dessa rader får också jag gatulera de lyckliga föräldrarna och önska dem en god tid i lugn och ro medan kronprinsessan Victoria  ammar  prinsessan Estelle, Silvia, Eva, Mary, hertiginna av Östergötland..

Sabina

Inga kommentarer: